Marinerad fläskytterfilé med rissallad
recipe
City Gross
35 min

Marinerad fläskytterfilé med rissallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

250,40 kr

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning

Marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 krm timjan
  • 80 g syltlök
  • 4 dl ris

Sallad

  • 200 g morötter
  • 0.5 st purjolök, det gröna

Gör så här

  1. Skiva, salta och peppra och stek köttet i smör. Lägg i en form. Rör samman soja, vinäger, honung, skalad och pressad vitlök, timjan och hackad syltlök. Häll marinaden på köttet och låt ligga tills det är dags att äta.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och strimla morötterna fint, blanda med fint skuren purjolök.
  4. Servera.
Tips från oss

Vill du ha varmt kött? Sätt ugnen på 175 grader och håll köttet varmt i marinaden.

Varnings ikonAnslutningsproblem