Marinerade kotletter med gurksås & mangospett
Marinerade kotletter med gurksås & mangospett
recipe
City Gross
35 min

Marinerade kotletter med gurksås & mangospett

Ingredienser

Marinad

  • 1 msk japansk soja
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 krm sambal oelek
  • 390 g passerade tomater
  • 2 krm ingefära
  • 230 g blandade vita bönor
  • 0.5 st citronsaft + skal
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • peppar
  • 600 g kotlett
  • 4 st vitlöksbaguetter
  • 280 g couscous
  • 500 g kolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 0.5 dl crème fraiche

Mangospett

  • 1 st mango
  • 0.25 st gurka
  • 25 g färsk basilika
  • 150 g fetaost
  • 0.25 st gurka
  • 2 dl yoghurt
  • 1.5 tsk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st avokado

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden genom att blanda soja, sambal oelek, ingefära, rivet citronskal, citronsaft, olja och honung. Skiva köttet tunt och lägg det i en påse. Häll på marinaden och låt marinera i ca 10 min.
  2. Koka couscous enligt anvisningar på paketet.
  3. Gör mangospett. Varva tärnad mango och gurka på grillpinnar.
  4. Gör såsen. Blanda samman fint tärnad gurka med yoghurt, citronsaft, honung, salt och peppar.
  5. Grilla/stek kotletterna.
  6. Servera med skivad avokado.

Varnings ikonAnslutningsproblem