Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver
Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver
recipe
City Gross
45 min

Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 500 g fläskkarré
  • 0.5 st gul lök
  • 3 tsk timjan
  • olja till stekning
  • 230 g kikärtor
  • 195 g majs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 8 dl vatten
  • maizena till redning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 110 g gröna oliver
  • 0.5 st zucchini
  • 2 st äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningar på paketet.
  2. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs kött, lök och timjan i en gryta med olja. Häll i avrunna kikärtor och majs.Tillsätt tomatpuré, fond och vatten. Låt grytan puttra ca 25 30 min, red av med maizena utrörd i kallt vatten, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och hacka vitlök. Hacka oliver grovt. Skär zucchini och äpple i bitar. Blanda vitlök och oliver med olivolja och vinäger i en skål, tillsätt zucchini och äpple, rör till sist ner couscous och blanda väl.-Servera grytan med äppelcouscous.

Varnings ikonAnslutningsproblem