Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver
162.4
Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver
recipe
City Gross
45 min

Mustig gryta på fläskkarre med äppelcouscous och oliver

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 500 g fläskkarré
  • 0.5 st gul lök
  • 3 tsk timjan
  • olja till stekning
  • 230 g kikärtor
  • 195 g majs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 8 dl vatten
  • maizena till redning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 110 g gröna oliver
  • 0.5 st zucchini
  • 2 st äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningar på paketet.
  2. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs kött, lök och timjan i en gryta med olja. Häll i avrunna kikärtor och majs.Tillsätt tomatpuré, fond och vatten. Låt grytan puttra ca 25 30 min, red av med maizena utrörd i kallt vatten, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och hacka vitlök. Hacka oliver grovt. Skär zucchini och äpple i bitar. Blanda vitlök och oliver med olivolja och vinäger i en skål, tillsätt zucchini och äpple, rör till sist ner couscous och blanda väl.-Servera grytan med äppelcouscous.

Varnings ikonAnslutningsproblem