Panerad skinka med sockerrostad potatis & skarpsås
recipe
City Gross
35 min

Panerad skinka med sockerrostad potatis & skarpsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

289,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 600 g färsk skinka
  • 1 msk smör att steka i
  • 3 dl vatten
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk majsstärkelse+ 3 tsk vatten
  • 2.5 msk kapris
  • 1 msk smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g rödkål
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt, ringla över olja. Krydda potatisen med salt, rosmarin och peppar. Laga i ugn ca 35 min. När det är 10 min kvar av tiden strö på socker på potatisen och laga potatisen klart.
  3. Ta fram 3 tallrikar. Blanda samman mjöl, salt och peppar på den första. Vispa upp ägg på den andra. Häll ströbröd på den tredje. Skiva köttet tunt. Vänd det först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek frasigt i en stekpanna med smör.
  4. Medan köttet steker gör du såsen. Koka upp vatten, fond/buljong och soja. Red till en simmig konsistens med maizena utblandat i vatten. Rör i kapris, smör och smaksätt med peppar.
  5. Strimla kålen och purjolöken fint, blanda i en skål.
  6. Servera med skivad citron.
Tips från oss
Socker finns där för att lyfta den salta såsen och passar på så vis bra in. Om du inte vill ha med socker i den här rätten är det bara att hoppa över den ingrediensen.

Varnings ikonAnslutningsproblem