Pressade & glazade revben med rödslaw
recipe
City Gross
90 min

Pressade & glazade revben med rödslaw

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

323,00 kr

Ingredienser

  • 1 kg revben
  • 2 st gul lök
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st stjärnanis
  • 5 st kryddpepparkorn

Glaze

  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • 20 g ingefära, fint riven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 800 g rödkål
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Lägg revbenen i en gryta, häll på vatten så att det precis täcker. Lägg i skalad och klyftad lök, vitpeppar, stjärnanis och kryddpepparkorn. Koka revbenen i ca 1 timme. Låt dem svalna och lägg dem sen på en plåt, lägg en annan plåt över och lägg på tyngder. Låt ligga i press över natten i kylskåp.
  2. Rör samman glazen, pensla alla revbenen och grilla dem. Pensla även medan du grillar.
  3. Strimla rödkålen fint. Blanda samman med risvinäger och socker. Strö över rostade sesamfrö och salladslök.
  4. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem