Quiche Lorraine med morots- och rucolasallad
Quiche Lorraine med morots- och rucolasallad
recipe
City Gross
35 min

Quiche Lorraine med morots- och rucolasallad

Ingredienser

  • 230 g pajdeg

Fyllning

  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 st rödlök
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Sallad

  • 300 g morötter
  • 0.5 st rödlök
  • 35 g rucola
  • 2.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg pajdegen i en pajform.
  3. Lägg skinkan i formen, strimla löken och lägg hälften av löken över skinkan.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. Häll i pajformen och laga mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Skala och strimla morötterna, blanda med strimlad lök och rucola.
  6. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss
Vuxentips.Smaksätta yoghurten? Den är god att röra samman med dragon och en klick dijonsenap. Eller varför inte en sötstark senap med tabasco och honung. Prova!

Varnings ikonAnslutningsproblem