Revbensspjäll
184.2
Revbensspjäll
recipe
City Gross
35 min

Revbensspjäll

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 st gul lök
  • 30 g ingefära
  • 2 st lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn

Marinad & Glasering

  • 1 dl honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm malda nejlikor
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och skiva ingefäran. Koka/sjud revbensspjäll på svag värme i vatten tillsammans med lök, ingefära, lagerblad och peppar i ca 1 timme.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden, honung, soja, ingefära, nejlika och peppar i en skål.
  4. Häll av vattnet från revbenen lägg dem på en skärbräda och skär upp dem i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna så slipper de skära i dem.
  5. Lägg tillbaka revbenen i grytan och häll på marinaden. Se till att de alla täcks. Låt dem sen ligga där i ca 30 min. Vänd runt dem ett par gånger.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  8. Stek dem i ca 20 min så att de får fin brun färg, pensla dem ett par gånger med marinaden.
  9. Servera.
Tips från oss
Om du vill kan du koka revbenen, lägga dem i marinaden och låta dem marinera en längre stund i kylen, kanske till och med över natten. Du kan även laga dem helt klara och sen bara värma dem under folie i ugnen.

Varnings ikonAnslutningsproblem