Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
RevbensspjällRevbensspjällRevbensspjällCook Time: Yield: 4Ingredients:tjocka revbensspjällgul lökingefäralagerbladsvartpepparkornhonungkinesisk sojaingefäramalda nejlikorgrovmalen svartpepparInstructions:
  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och skiva ingefäran. Koka/sjud revbensspjäll på svag värme i vatten tillsammans med lök, ingefära, lagerblad och peppar i ca 1 timme.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden, honung, soja, ingefära, nejlika och peppar i en skål.
  4. Häll av vattnet från revbenen lägg dem på en skärbräda och skär upp dem i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna så slipper de skära i dem.
  5. Lägg tillbaka revbenen i grytan och häll på marinaden. Se till att de alla täcks. Låt dem sen ligga där i ca 30 min. Vänd runt dem ett par gånger.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  8. Stek dem i ca 20 min så att de får fin brun färg, pensla dem ett par gånger med marinaden.
  9. Servera.
Revbensspjäll
recipe
35 min

Revbensspjäll

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 st gul lök
  • 30 g ingefära
  • 2 st lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn

Marinad & Glasering

  • 1 dl honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm malda nejlikor
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och skiva ingefäran. Koka/sjud revbensspjäll på svag värme i vatten tillsammans med lök, ingefära, lagerblad och peppar i ca 1 timme.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden, honung, soja, ingefära, nejlika och peppar i en skål.
  4. Häll av vattnet från revbenen lägg dem på en skärbräda och skär upp dem i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna så slipper de skära i dem.
  5. Lägg tillbaka revbenen i grytan och häll på marinaden. Se till att de alla täcks. Låt dem sen ligga där i ca 30 min. Vänd runt dem ett par gånger.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  8. Stek dem i ca 20 min så att de får fin brun färg, pensla dem ett par gånger med marinaden.
  9. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du koka revbenen, lägga dem i marinaden och låta dem marinera en längre stund i kylen, kanske till och med över natten. Du kan även laga dem helt klara och sen bara värma dem under folie i ugnen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem