Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Risonirisotto med dillgremolata & frasig skinkschnitzel
154.71
Risonirisotto med dillgremolata & frasig skinkschnitzel
recipe
35 min

Risonirisotto med dillgremolata & frasig skinkschnitzel

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Gremolata

  • 30 g dill
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron, skalet
  • 1 st rödlök
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl risoni
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 500 g skinka
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • smör till stekning
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Börja med att göra gremolata. Hacka dill och blanda i en skål med pressad vitlök och rivet citronskal.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda vatten med fond i en gryta låt det koka upp, håll den sen varm.
  3. Hetta upp olivolja i en annan gryta. Fräs löken i ett par minuter utan att den tar färg. Häll i risoni och stek den i 1 min under omrörning. Häll i matlagningsvin och hälften av buljongen. Låt sen risonin koka på medelhög värme tills den är klar.
  4. Häll i lite buljong då och då tills den är krämig och färdig.
  5. Skär köttet i tunna skivor. Vispa upp ägget i en lite djup tallrik och vänd ner köttet. Blanda ströbröd, peppar och salt på en annan tallrik och panera köttet. Stek sen schnitzeln frasig i smör.
  6. Servera med rucola och gremolata.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Pressa gärna citronsaft över de färdiga schnitzlarna. Du behöver inte röra hela tiden i din risotto. Bara håll koll.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem