
Rostad, fylld sötpotatis med citruskotlett
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 125 g grönkålsblad
- 2 msk rapsolja
- 0.5 st citron
- 0.5 st röd chili
- flingsalt
- bakplåtspapper
- 500 g sötpotatis
- olivolja
- 100 g ädelost
- 600 g kotlett
- 1 st citron, skalet
- salt
- svartpeppar
- smör
Sås
- 2 dl crème fraiche
- 40 g ädelost
- 0.5 st citron, saften
- salt
- svartpeppar
Topping
- 70 g sallad
- svartpeppar
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj kålen och torka av den, skär bort mittenstammen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja, pressad citron, fint hackad chili, salt och blanda runt noga. Använd händerna. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och laga i ugn ca 5 min. Rör om efter halva tiden.
- Skölj och tvätta potatisen noga, dela den i halvor. Pensla snittytan med olivolja och lägg neråt på en bakplåtsklädd plåt. Nagga skalet med en gaffel och pensla med olja. Baka i ca 35- 40 min.
- Krydda kotletterna med rivet citronskal, salt och peppar. Stek i smör.
- Gör såsen. Blanda samman crème fraiche, smulad ost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd på sötpotatisen. Rör runt med en gaffel men behåll skalet helt. Strö över riven ost och gratinera tills osten smält.
- Ringla över sås, strö över grönkålschips, sallad, svartpeppar och flingsalt.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna