Rostad och fylld kålrot med marinerad fläskfilé
486.2
Rostad och fylld kålrot med marinerad fläskfilé
recipe
City Gross
180 min

Rostad och fylld kålrot med marinerad fläskfilé

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 0.5 kruka timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • bakplåtspapper
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 st citron, skal + saft
  • 2 msk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka timjan
  • 1 st kålrot
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 100 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • 70 g spenat
  • 1 st rödlök
  • 150 g ädelost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa och krydda köttet med hackad timjan, salt och peppar. Bryn i smör och lägg sen i en ugnsfast form. Laga i ugn till en innertemp på 68 grader. Låt vila i bakplåtspapper ca 10 min.
  3. Vispa samman olja, vinäger, skal och saft från citron, honung, skalad och pressad vitlök och hackad timjan. Häll över skivat kött. Låt marinera tills resten är klart.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Tvätta roten noga, skala ej. Skiva i cm skivor. Lägg på bakplåtspapper, pensla med olja på båda sidor, salta och peppra. Laga i ugn ca 40 min, den ska vara gyllene och brun.
  6. Smält smöret i en gryta, brynt det tills det luktar nötigt och gott. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, rulla av skalet i en handduk.
  7. Toppa med brynt smör, rostade nötter, spenat, lök och smulad ädelost.
Tips från oss
Det är supergott att pickla löken.

Varnings ikonAnslutningsproblem