Sötsur skinkwok med nudlar
recipe
City Gross
25 min

Sötsur skinkwok med nudlar

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

190,40 kr

Ingredienser

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 msk raps/matolja
  • 3 msk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 250 g nudlar
  • 500 g färsk skinka
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 200 g morot
  • 0.75 st färsk röd chili
  • 1 msk raps/matolja
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök och ingefära. Stek vitlök och ingefära i en gryta med olja utan att den tar färg. Rör i socker, vinäger, soja, tomatpuré och fond/buljong. Koka upp, dra av från plattan och låt sen stå tills den ska hällas över woken.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla skinkan fint, skala och strimla löken, strimla paprikan, skala och strimla morötterna, kärna och hacka chilin.
  4. Woka allt i omgångar på hög värme i en stekpanna med olja. Lägg över i en gryta och rör ner såsen.
  5. Servera.
Tips från oss
Om du vill få till en glansig och lite tjockare sås kan du reda med maizena.

Varnings ikonAnslutningsproblem