
Schnitzel med ljummen potatissallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 st rödlök
- 3 msk vitvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 st färsk persilja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 krm socker
- 150 g sockerärtor
- 0.5 st gurka
- 500 g skinka i bit
- 2 dl ströbröd
- 3 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 st ägg
- smör till stekning
Gör så här
- Tvätta av och koka potatisen. Förbered resten av potatissalladen. Skala och hacka löken. Rör ihop vinäger, olja, senap, klippt persilja, salt, peppar och socker. Strimla sockerärtor fint och tärna gurkan, rör ner i vinägretten. Blanda sen i den kokta delade potatisen.
- Skär köttet i tunna skivor och banka till det lätt. Blanda ströbröd, salt och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Vänd först köttet i ägg och sen i ströbröd. Stek gyllene i smör.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om någon i familjen skulle vara skeptisk till vinägretten till den tyska potatissalladen så servera den bredvid.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna