
Schnitzel med mos & vintersallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 dl mjölk
- salt
- svartpeppar
- 500 g skinka
- 2 st ägg
- 2 dl panko
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- smör
- 300 g morötter
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st paprika
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1 msk rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala och koka potatisen mjuk. Mosa/vispa sen ihop den med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva köttet så tunt du kan. Vispa samman äggen på en tallrik. Blanda panko, salt och peppar på en tallrik. Doppa köttet först i äggblandningen och sen i panko. Stek frasig i smör.
- Skala och strimla morötter och rödlök. Strimla även paprikan, lägg allt i en skål. Värm upp vinäger, socker och olja i en gryta tills sockret löst sig. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en syrligare sallad kan du hälla i en skvätt vinäger till.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor om du bara förvarar den i en glasburk.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna