Schnitzel med mos & vintersallad
159.2
Schnitzel med mos & vintersallad
recipe
City Gross
35 min

Schnitzel med mos & vintersallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g skinka
  • 2 st ägg
  • 2 dl panko
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 300 g morötter
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st paprika
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa/vispa sen ihop den med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva köttet så tunt du kan. Vispa samman äggen på en tallrik. Blanda panko, salt och peppar på en tallrik. Doppa köttet först i äggblandningen och sen i panko. Stek frasig i smör.
  3. Skala och strimla morötter och rödlök. Strimla även paprikan, lägg allt i en skål. Värm upp vinäger, socker och olja i en gryta tills sockret löst sig. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en syrligare sallad kan du hälla i en skvätt vinäger till.
  4. Servera.
Tips från oss
Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor om du bara förvarar den i en glasburk.

Varnings ikonAnslutningsproblem