Schnitzel med yoghurtsås och morotssallad
recipe
City Gross
35 min

Schnitzel med yoghurtsås och morotssallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 600 g skinka i bit
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 300 g morötter
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk raps/matolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 2.5 dl mild yoghurt
  • honung
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet så tunt som du bara kan. Vispa upp ägg på en tallrik, blanda ströbröd, salt och peppar på en. Vänd köttet först i ägget och sen i ströbrödet, stek krispigt i smör.
  3. Skala och riv morötterna grovt, lägg i en skål och rör i dragon, dijon, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ihop yoghurt, honung och tabasco. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem