Schnitzel, picklad gurka och ponzusås
recipe
City Gross
35 min

Schnitzel, picklad gurka och ponzusås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

163,20 kr

Ingredienser

  • 0.5 st blomkål
  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • 0.5 st broccoli
  • 500 g skinka
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl panko
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Sås

  • 0.5 st citron, saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter 20 min lägger du in blomkål och broccoli delat i buketter.
  3. Skiva skinkan sån tunt du kan, banka gärna till den så att den blir riktigt tunn. Vispa upp äggen i en skål. Häll upp panko blandat med salt och peppar i en skål. Doppa köttet först i ägg och sen i panko. Stek frasig i smör.
  4. Rör samman såsen. Citronsaften, skalad och riven vitlök, soja, socker och svartpeppar.
  5. Dela gurkan i bitar, hacka löken. Blanda i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss
Såsen håller i 1 vecka i kylskåp. Blir det gurksallad över är det supergott att marinera den i ponzusåsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem