
Schnitzel, picklad gurka och ponzusås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk raps/matolja
- salt
- 0.5 st blomkål
- 0.5 st broccoli
- 500 g skinka
- 2 st ägg
- 1.5 dl panko
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör till stekning
Sås
- 0.5 st citron, saft
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl japansk soja
- 0.5 dl socker
- 2 krm svartpeppar
- 1 st gurka
- 1 st rödlök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter 20 min lägger du in blomkål och broccoli delat i buketter.
- Skiva skinkan sån tunt du kan, banka gärna till den så att den blir riktigt tunn. Vispa upp äggen i en skål. Häll upp panko blandat med salt och peppar i en skål. Doppa köttet först i ägg och sen i panko. Stek frasig i smör.
- Rör samman såsen. Citronsaften, skalad och riven vitlök, soja, socker och svartpeppar.
- Dela gurkan i bitar, hacka löken. Blanda i en skål.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Såsen håller i 1 vecka i kylskåp. Blir det gurksallad över är det supergott att marinera den i ponzusåsen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna