Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Schnitzel, picklad gurka och ponzusåsSchnitzel, picklad gurka och ponzusåsSchnitzel, picklad gurka och ponzusåsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljasaltblomkålbroccoliskinkaäggpankosaltsvartpepparsmör till stekningcitron, saftvitlöksklyftajapansk sojasockersvartpeppargurkarödlökInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter 20 min lägger du in blomkål och broccoli delat i buketter.
  3. Skiva skinkan sån tunt du kan, banka gärna till den så att den blir riktigt tunn. Vispa upp äggen i en skål. Häll upp panko blandat med salt och peppar i en skål. Doppa köttet först i ägg och sen i panko. Stek frasig i smör.
  4. Rör samman såsen. Citronsaften, skalad och riven vitlök, soja, socker och svartpeppar.
  5. Dela gurkan i bitar, hacka löken. Blanda i en skål.
  6. Servera.

Schnitzel, picklad gurka och ponzusås
recipe
35 min

Schnitzel, picklad gurka och ponzusås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st broccoli
  • 500 g skinka
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl panko
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Sås

  • 0.5 st citron, saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter 20 min lägger du in blomkål och broccoli delat i buketter.
  3. Skiva skinkan sån tunt du kan, banka gärna till den så att den blir riktigt tunn. Vispa upp äggen i en skål. Häll upp panko blandat med salt och peppar i en skål. Doppa köttet först i ägg och sen i panko. Stek frasig i smör.
  4. Rör samman såsen. Citronsaften, skalad och riven vitlök, soja, socker och svartpeppar.
  5. Dela gurkan i bitar, hacka löken. Blanda i en skål.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Såsen håller i 1 vecka i kylskåp. Blir det gurksallad över är det supergott att marinera den i ponzusåsen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem