Skinka i apelsinmarinad och rödkålssallad med fänkål och äpple
Skinka i apelsinmarinad och rödkålssallad med fänkål och äpple
recipe
City Gross
35 min

Skinka i apelsinmarinad och rödkålssallad med fänkål och äpple

Ingredienser

  • 600 g skinka i bit
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 st apelsin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 dl ris
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g rödkål
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st äpplen
  • 2.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor och sen i strimlor. Rör ihop olja, pressad apelsin, soja, socker, salt och peppar i en påse, häll i köttet och låt marinera en stund.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Vispa ihop dressingen. Strimla kålen fint och häll dressingen över. Strimla fänkål och äpplena och blanda ner det i skålen.
  4. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet utan marinad, häll i den när köttet är i princip klart. Det här går snabbt!
  5. Servera med en klick yoghurt.

Varnings ikonAnslutningsproblem