Skinka i bit med champinjonsås
191.8
Skinka i bit med champinjonsås
recipe
City Gross
35 min

Skinka i bit med champinjonsås

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 125 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g skinka i bit
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st röd paprika
  • 35 g salladsmix
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 30 g alfagroddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta potatisen och blanda med olja och paprikapulver. Salta och peppra. Lägg i en ugnsform och sätt i ugn 30 min.
  3. Skala och hacka vitlöken. Skiva champinjonerna. Fräs i smör och tillsätt vetemjöl. Vispa i grädde, mjölk och kalvfond. Koka upp och låt sjuda 5 min. Salta och peppra.
  4. Skiva skinkan och stek i smör. Salta och peppra.
  5. Tärna paprikan och blanda med sallad, olivolja och vinäger. Strö över alfagroddar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem