
Skinka i kokos med ananas- & gurksallad
Välj antal portioner:
4 portioner
184,00 kr
Ingredienser
- 190 g matvete
- 500 g färsk skinka
- 1 st gul lök
- 1 st vitlösklyfta
- ingefära
- 1 tsk curry
- 1 msk raps/matolja
- 4 dl kokosmjölk
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 tsk vatten
- 3 krm salt
- 3 msk ananansspad
- 0.5 st gurka
- 140 g ananas
Gör så här
- Koka matvete enligt anvisningar på paketet.
- Skär skinkan i skivor och sen i fina strimlor.
- Skala och riv lök och vitlök. Stek sen med ingefära och curry i olja.
- Tillsätt skinkan och stek tills den får gyllenbrun färg, ca 5-10 minuter.
- Häll på kokosmjölk och låt såsen koka upp. Red med maizena blandat med vatten, koka upp igen och smaka sen av med salt och ananansspad.
- Tärna gurkan och blanda med ananas i en skål.
- Servera.
Genom att ha i saften från ananasen i såsen så blir den lite sötare. Börja med lite och häll på mer tills du får exakt så mycket sötma som du önskar.