Skinka i kokos med ananas- & gurksallad
recipe
City Gross
25 min

Skinka i kokos med ananas- & gurksallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
173,20 kr

Ingredienser

  • 190 g matvete
  • 500 g färsk skinka
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 msk raps/matolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk vatten
  • 3 krm salt
  • 3 msk ananansspad
  • 0.5 st gurka
  • 140 g ananas

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningar på paketet.
  2. Skär skinkan i skivor och sen i fina strimlor.
  3. Skala och riv lök och vitlök. Stek sen med ingefära och curry i olja.
  4. Tillsätt skinkan och stek tills den får gyllenbrun färg, ca 5-10 minuter.
  5. Häll på kokosmjölk och låt såsen koka upp. Red med maizena blandat med vatten, koka upp igen och smaka sen av med salt och ananansspad.
  6. Tärna gurkan och blanda med ananas i en skål.
  7. Servera.
Tips från oss
Genom att ha i saften från ananasen i såsen så blir den lite sötare. Börja med lite och häll på mer tills du får exakt så mycket sötma som du önskar.

Varnings ikonAnslutningsproblem