Skinka i krämig sås med vitlöksrostad broccoli
recipe
City Gross
35 min

Skinka i krämig sås med vitlöksrostad broccoli

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
183,40 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 st broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st rödlök
  • 500 g färsk skinka
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salvia
  • ett par droppar honung
  • 1.5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Dela broccolin i buketter, ta även med stammen. Lägg i en ugnsfast form. Blanda samman olja och pressad vitlök, häll över broccolin. Salta och peppra. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Skala och strimla löken. Skiva köttet tunt och strimla det sedan fint. Stek lök och kött i smör. Rör i grädde, fond/ buljong, dijon och salvia. Sjud i ca 5 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Servera.
Tips från oss
Om du inte är så förtjust i just salvia kan du byta ut kryddan mot en annan örtkrydda som timjan, dragon eller oregano

Varnings ikonAnslutningsproblem