Skinkgryta med champinjoner, dijon och dragon
183.6
Skinkgryta med champinjoner, dijon och dragon
recipe
City Gross
35 min

Skinkgryta med champinjoner, dijon och dragon

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 500 g skinka i bit
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 tsk dragon
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • rucola
  • 200 g tomater

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skiva svampen, stek den i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Lägg i en skål. Skiva och strimla skinkan fint. Skala och strimla löken. Stek skinka och lök i smör.
  3. Rör i dijonsenap, skalad och riven vitlök, tomatpuré, fond, dragon, grädde och vatten i skålen med svamp. Rör ner i stekpannan med skinka och lök. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt och peppar.
  4. Servera med rucola och tomater, gärna med balsamico.
Tips från oss

Goda smakkompisar till dragon är pepparrot, dijon, sweet chili och balsamico.

Varnings ikonAnslutningsproblem