
Skinkgryta med julens alla dofter
Välj antal portioner:
4 portioner
192,20 kr
Ingredienser
- 4 dl ris
- 600 g skinka i bit
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- smör till stekning
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl japansk soja
- 0.5 dl vatten
- 1 krm kanel
- 1 st stjärnanis
- 1 msk råsocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 200 g rödkål
- 1 msk raps/matolja
- 1 tsk senap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk honung
- 1 krm flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva köttet och strimla den sen fint. Skala och strimla löken. Skala vitlöken.
- Stek kött, lök och pressad vitlök i en gryta med smör.
- Häll på sambal oelek, soja, vatten, kanel, stjärnanis, socker och vinäger i grytan. Låt koka upp och sjud sen ca 5 min. Rör om då och då.
- Strimla kålen fint och krama den i en skål. Rör i olja, senap, vinäger, honung, salt och peppar.
- Servera.