Skinkgryta med julens alla dofter
recipe
City Gross
35 min

Skinkgryta med julens alla dofter

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

221,60 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk råsocker
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 600 g skinka i bit
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • smör till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st gul lök
  • 1 krm kanel
  • 200 g rödkål
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet och strimla den sen fint. Skala och strimla löken. Skala vitlöken.
  3. Stek kött, lök och pressad vitlök i en gryta med smör.
  4. Häll på sambal oelek, soja, vatten, kanel, stjärnanis, socker och vinäger i grytan. Låt koka upp och sjud sen ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Strimla kålen fint och krama den i en skål. Rör i olja, senap, vinäger, honung, salt och peppar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem