Skinkgryta med julens alla dofter
245.8
Skinkgryta med julens alla dofter
recipe
City Gross
35 min

Skinkgryta med julens alla dofter

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 600 g skinka i bit
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 krm kanel
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200 g rödkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet och strimla den sen fint. Skala och strimla löken. Skala vitlöken.
  3. Stek kött, lök och pressad vitlök i en gryta med smör.
  4. Häll på sambal oelek, soja, vatten, kanel, stjärnanis, socker och vinäger i grytan. Låt koka upp och sjud sen ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Strimla kålen fint och krama den i en skål. Rör i olja, senap, vinäger, honung, salt och peppar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem