Skinkgryta med ris och apelsindoftande rödkålssallad
Skinkgryta med ris och apelsindoftande rödkålssallad
recipe
City Gross
35 min

Skinkgryta med ris och apelsindoftande rödkålssallad

Ingredienser

  • 600 g skinka i bit
  • 1 st gul lök
  • 390 g krossad tomat
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 4 dl ris
  • 1 st broccoli
  • 200 g rödkål
  • 1 st apelsin

Gör så här

  1. Skiva och strimla skinkan, skala och hacka löken.
  2. Fräs skinka och lök i en tjockbottnad gryta. Häll på krossad tomat, vatten, rosmarin, timjan, fond, skalad och pressad vitlök. Låt puttra i 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Dela broccolin i buketter och stammen i skivor. Låt de koka med riset de sista 5 min.
  4. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och pressa i apelsinsaft.
  5. Servera.
Tips från oss

En klick senap passar fint i kålsalladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem