
Skinkschnitzel med äpplesallad & citronyoghurtsås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 285 g majs
- 500 g skinka i bit
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm vitpeppar
- smör till stekning
- olivolja till stekning
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 st citron, saften
- 1 tsk honung
- 1 st äpple
- 0.5 st gurka
- 100 g spenat
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet. När det är klart ska du röra i majsen.
- Skär skinkan i tunna skivor. Vispa upp ägg på en tallrik. Blanda samman ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Doppa först köttet i ägg och sen i ströbröd.
- Stek frasig i smör eller olja.
- Rör ihop yoghurt med citronsaft och honung.
- Tärna äpple och gurka. Blanda med spenat i en skål.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du inte får skivorna så tunna som du vill ha dem kan du banka till köttet lite lätt. Har du inte någon köttbank kan du använda en liten gryta. Lägg plast mellan köttet och grytan bara.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna