Skinkschnitzel med äpplesallad & citronyoghurtsås
recipe
City Gross
35 min

Skinkschnitzel med äpplesallad & citronyoghurtsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

128,40 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 285 g majs
  • 500 g skinka i bit
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st citron, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 st äpple
  • 0.5 st gurka
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. När det är klart ska du röra i majsen.
  2. Skär skinkan i tunna skivor. Vispa upp ägg på en tallrik. Blanda samman ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Doppa först köttet i ägg och sen i ströbröd.
  3. Stek frasig i smör eller olja.
  4. Rör ihop yoghurt med citronsaft och honung.
  5. Tärna äpple och gurka. Blanda med spenat i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss

Om du inte får skivorna så tunna som du vill ha dem kan du banka till köttet lite lätt. Har du inte någon köttbank kan du använda en liten gryta. Lägg plast mellan köttet och grytan bara.

Varnings ikonAnslutningsproblem