Skinkschnitzel med saltkokt potatis och grönsallad
101.8
Skinkschnitzel med saltkokt potatis och grönsallad
recipe
City Gross
35 min

Skinkschnitzel med saltkokt potatis och grönsallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 l vatten
  • 0.5 dl salt
  • 500 g skinka i bit
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min.
  2. Skiva skinkan i skivor. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vänd skinkan i mjöl och ströbrödsblandningen. Stek i rikligt med smör och olja. Servera lite av stekskyn till köttet.
  3. Blanda salladen med olja och vinäger.
  4. Servera med en skiva citron.

Varnings ikonAnslutningsproblem