Skinksnitzel med skivad potatis och vitlökssmörSkinksnitzel med skivad potatis och vitlökssmörSkinksnitzel med skivad potatis och vitlökssmörCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterolivoljapaprikapulversaltsvartpepparskinka i bitvetemjölsaltäggströbrödsmör till stekningolja till stekningvitlöksklyftafärsk persiljasmörcitron, saftenvitkålrädisor, i strutfärsk persiljaspenatolivoljadijonsenapcitronInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta och skiva potatisen i slantar. Skrubba morötterna och dela i mindre bitar. Lägg i ugnssäker form. Ringla över olivolja. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Sätt i ugn ca 20 min.
3. Skiva skinkan i skivor och banka ut dem med tex baksidan av en kastrull. Blanda mjöl och salt på ett fat. Vispa upp ägget lätt i en skål och lägg ströbröd på ett fat. Vänd skinkan först i mjöl sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja 3-4 min på varje sida.
4. Skala och riv vitlöken. Hacka persilja. Blanda allt med rumsvarmt smör och pressad citron. 
5. Strimla vitkål, skiva rädisor, hacka persilja, blanda med spenat. Blanda olivolja med senap och vänd ner i salladen.
6. Servera skinkschnitzeln med potatis, persiljesmör, sallad och klyftad citron.

Skinksnitzel med skivad potatis och vitlökssmör
recipe
City Gross
25 min

Skinksnitzel med skivad potatis och vitlökssmör

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 200 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g skinka i bit
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st färsk persilja
  • 80 g smör
  • 0.5 st citron, saften
  • 200 g vitkål
  • 0.5 st rädisor, i strut
  • 0.5 st färsk persilja
  • 35 g spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och skiva potatisen i slantar. Skrubba morötterna och dela i mindre bitar. Lägg i ugnssäker form. Ringla över olivolja. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Sätt i ugn ca 20 min.
  3. Skiva skinkan i skivor och banka ut dem med tex baksidan av en kastrull. Blanda mjöl och salt på ett fat. Vispa upp ägget lätt i en skål och lägg ströbröd på ett fat. Vänd skinkan först i mjöl sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja 3-4 min på varje sida.
  4. Skala och riv vitlöken. Hacka persilja. Blanda allt med rumsvarmt smör och pressad citron.
  5. Strimla vitkål, skiva rädisor, hacka persilja, blanda med spenat. Blanda olivolja med senap och vänd ner i salladen.
  6. Servera skinkschnitzeln med potatis, persiljesmör, sallad och klyftad citron.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem