
Skinkstek med gräddsås och rostad potatis
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- 200 g potatis
- 200 g morötter
- 3 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st gul lök
- 3 msk smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 1.5 dl vispgrädde
- 2.5 dl mjölk
- 2 msk kalvfond
- 2 tsk svartvinbärsgelè
- salt
- svartpeppar
- 500 g skinka i bit
- 1 dl vetemjöl
- smör till stekning
- olja till stekning
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st gurka
- 0.5 st romansallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala sötpotatis, potatis och morötter. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform, ringla på olja. Salta och peppra. Sätt i ugn 30 min.
- Skala och hacka lök. Fräs i smör och pudra på mjölet. Häll på grädde och mjölk under vispning, tillsätt kalvfond och gelé. Låt sjuda 5-6 min och smak av med salt och peppar.
- Skiva skinkan i skivor. Vänd i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra.
- Skiva gurkan och strimla salladen. Blanda i en skål.
- Servera.