Skinkstek med gräddsås och rostad potatis
205.2
Skinkstek med gräddsås och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Skinkstek med gräddsås och rostad potatis

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 200 g potatis
  • 200 g morötter
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk svartvinbärsgelè
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g skinka i bit
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatis, potatis och morötter. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform, ringla på olja. Salta och peppra. Sätt i ugn 30 min.
  3. Skala och hacka lök. Fräs i smör och pudra på mjölet. Häll på grädde och mjölk under vispning, tillsätt kalvfond och gelé. Låt sjuda 5-6 min och smak av med salt och peppar.
  4. Skiva skinkan i skivor. Vänd i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra.
  5. Skiva gurkan och strimla salladen. Blanda i en skål.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem