Skinkstroganoff
recipe
City Gross
35 min

Skinkstroganoff

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g skinka i bit
  • 2 st gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g spenat
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet fint, strimla det sen. Skala och skiva löken tunt. Stek kött och lök i omgångar i en stekpanna med smör, salta och peppra. Lägg över i en gryta. Rör i tomatpuré, chilisås, vatten och crème fraiche. Krydda med timjan och smaka av med mer salt och peppar. Puttra i ca 10 min.
  3. Servera med spenat och tomat.
Tips från oss
Har du lite extra tid? Låt grytan puttra på. Ju mer tid den får desto mer hinner alla goda smaker att blomma.

Varnings ikonAnslutningsproblem