Skinkstroganoff
145.6
Skinkstroganoff
recipe
City Gross
35 min

Skinkstroganoff

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g skinka
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 25 g persilja
  • 3 st tomater
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och klyfta löken. Dela paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i smör i en stekpanna i ett par minuter. Rör ner tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa ytterligare en minut. Häll över allt i en gryta.
  3. Strimla köttet och stek det i smör i stekpannan. Köttet ska få färg runt om. Lägg köttet i grytan och häll vatten i stekpannan, häll över i grytan.
  4. Häll i fond och grädde, låt allt sjuda i ca 20 min.
  5. Smaka av med salt, peppar och strö i klippt persilja.
  6. Servera med skivade tomater med balsamvinäger.
Tips från oss
För ännu mustigare smak på grytan kan du ha i en liten extra skvätt paprikapulver.

Varnings ikonAnslutningsproblem