Souvlaki
254.8
Souvlaki
recipe
City Gross
35 min

Souvlaki

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g karré
  • raps/matolja
  • 1 st citron, skalet
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 2.5 dl yoghurt
  • vitlök
  • salt
  • 1 st rödlök
  • 150 g fetaost
  • 2 st tomater
  • 110 g svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta och lägg potatisen på en plåt, ringla över olja, salt och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skiva karrén och strimla det sen fint. Stek köttet på hög värme i en stekpanna tillsammans med lite olja. När köttet fått fin färg och i princip är klart rör i rivet citronskal, hackad oregano och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv gurkan grovt, pressa ur vätska. Blanda med yoghurt och smaksätt med önskad mängd vitlök och salt.
  5. Skala och hacka löken fint. Blanda med smulad fetaost, tärnad tomat och avrunna oliver.
  6. Servera.
Tips från oss
Har du fler grillpinnar över? Trä köttet på spett och stek det sen i stekpanna.

Varnings ikonAnslutningsproblem