
Sticky pork med grillad spetskål
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1.5 kg spareribs
- 1 st gul lök
- 1 msk salt per liter vatten
Marinad
- 3 st vitlöksklyftor. fint hackade
- 2 tsk finhackad chili
- 1.2 dl körsbärsmarmelad/körsbärskompott
- 1 dl hoisinsås
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 st spetskålshuvuden
- 1 msk ingefära
- 0.5 tsk kryddpeppar
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- 3 st salladslökar
Gör så här
- Dela revbenen i halvor och lägg dem i en stor gryta. Täck med vatten och lägg i skalad och klyftad lök. Salta. Koka under lock i ca 30 min.
- Lägg allt till marinaden i en gryta och låt sjuda under lock i ca 5 min. Låt svalna och förvara i kylskåp.
- Halvera spetskålen. Skala och riv ingefära, mortla kryddpepparn fint. Blanda samman med sirap, soja och vinäger. Pensla spetskålen med detta när du börjat grilla dem.
- Pensla köttet med marinaden och grilla det sen.
- Servera med strimlad salladslök.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna