Svampfylld fläskytterfilé med skysås & rostade rotsaker
330
Svampfylld fläskytterfilé med skysås & rostade rotsaker
recipe
City Gross
45 min

Svampfylld fläskytterfilé med skysås & rostade rotsaker

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 st rödbeta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 krm torkad timjan
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 tsk balsamvinäger
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 0.75 krm vitpeppar
  • 1 droppe honung
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatisen, skala och klyfta rödbetorna.
  2. Skala och finhacka vitlöken och den gula löken. Hacka svampen. Stek svamp i en torr stekpanna så att all vätska kokar bort. Klicka i hälften av smöret och rör i vitlök, lök och timjan. Stek i ett par minuter till. Lägg sen upp på en tallrik. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Hetta upp resten av smöret i stekpannan och bryn fläskytterfilén på medelhög till hög värme så att köttet får fin gyllenbrun stekyta runt om. Diska inte ur pannan!
  4. Lägg köttet i en ugnsfast form. Skär en skåra i det och fyll med svampröran. Lägg rotsakerna runtomkring. Laga i ugn ca 25 min.
  5. Häll i vatten, balsamvinäger och fond/buljong i stekpannan. Låt allt koka upp och klicka i smöret. Smaka av med peppar och eventuellt lite honung.
  6. Servera med sallad.
Tips från oss
Har du en stektermometer så stick in den i den tjockaste delen av filén. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen når 63-65 grader.

Varnings ikonAnslutningsproblem