Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötterSyrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötterSyrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötterCook Time: Yield: 4Ingredients:bulgurgul lökvitlöksklyftormorötterblomkålskinka i bitsmör till stekningolja till stekningsaltsvartpepparvattenmatlagningsgräddesaltsvartpepparättikaströsockergurkaättikakrasseInstructions:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala och hacka lök och vitlök, skala och skiva morötter. Dela ner blomkålen i stora buketter.
3. Skär skinkan i skivor och sedan i strimlor. Stek den i smör och olja, salta och peppra. Ta i lök och vitlök, låt fräsa med ett par minuter. Ta i vatten, grädde, morötter och blomkål. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ättika och socker. Smaksätt grytan med ättika-socker blandningen.
5. Skala gurkan och skär i skivor, stänk över lite av ättikan.
6. Klipp över krasse vid servering.

Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötter
recipe
35 min

Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 0.5 st blomkål
  • 500 g skinka i bit
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk ättika
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 st gurka
  • 1 tsk ättika
  • 50 g krasse

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, skala och skiva morötter. Dela ner blomkålen i stora buketter.
  3. Skär skinkan i skivor och sedan i strimlor. Stek den i smör och olja, salta och peppra. Ta i lök och vitlök, låt fräsa med ett par minuter. Ta i vatten, grädde, morötter och blomkål. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ättika och socker. Smaksätt grytan med ättika-socker blandningen.
  5. Skala gurkan och skär i skivor, stänk över lite av ättikan.
  6. Klipp över krasse vid servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem