Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötter
201.2
Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötter
recipe
City Gross
35 min

Syrlig ljus gryta på skinkstek och blomkål och morötter

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 0.5 st blomkål
  • 500 g skinka i bit
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk ättika
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 st gurka
  • 1 tsk ättika
  • 50 g krasse

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, skala och skiva morötter. Dela ner blomkålen i stora buketter.
  3. Skär skinkan i skivor och sedan i strimlor. Stek den i smör och olja, salta och peppra. Ta i lök och vitlök, låt fräsa med ett par minuter. Ta i vatten, grädde, morötter och blomkål. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ättika och socker. Smaksätt grytan med ättika-socker blandningen.
  5. Skala gurkan och skär i skivor, stänk över lite av ättikan.
  6. Klipp över krasse vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem