Timjanmarinerad karré med rostad potatissallad och senapskräm
recipe
City Gross
45 min

Timjanmarinerad karré med rostad potatissallad och senapskräm

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st rödlök
  • 1 st rädisor, i strut
  • 35 g rucola
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • svartpeppar
  • 600 g fläskkarré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 25 g färsk timjan
  • 2 msk japansk soja

Senapskräm

  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn i ca 35 min.
  3. Skala och strimla löken, skiva rädisorna och gurkan. Blanda allt i en skål tillsammans med rucola. Häll på olja, balsamvinäger och peppar. Låt stå tillspotatisen är klar.
  4. Skiva köttet i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg i en påse och krydda med peppar, salt, hackad timjan och japansk soja.
  5. Blanda samman såsen genom att röra ihop yoghurt, senap, salt och peppar.
  6. Grilla köttet i ett par minuter per sida.
  7. När potatisen är klar blandar du ner dem i grönsaksskålen. Servera med timjan.

Varnings ikonAnslutningsproblem