Tortilla och mangosalsa med carnitakryddad karré
recipe
City Gross
45 min

Tortilla och mangosalsa med carnitakryddad karré

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
305,00 kr

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja

Mangosalsa

  • 1 st mango
  • 1 st rödlök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st grön chilipeppar
  • 0.5 st gurka
  • 1 st lime, saften
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 8 st tortillas
  • 3 dl yoghurt

Gör så här

  1. Skär karrén i skivor. Mortla vitlök, hackad chili, fänkålsfrö, lagerblad, oregano, paprikapulver, salt och olja. Gnid sedan in kryddblandningen i köttet, låt ligga framme och marinera i ca 10 min innan du ska grilla det.
  2. Gör salsan. Skala och tärna mango. Skala och hacka lök. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och hacka grön chili. Tärna gurka. Blanda allt i en skål och pressa i lime. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla/stek sedan karrén.
  4. Servera i tortillabröd med mangosalsa och en klick yoghurt.

Varnings ikonAnslutningsproblem