Ugnsbakad kotlett under krämigt löktäcke
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad kotlett under krämigt löktäcke

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g kotlett
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör att steka i
  • 2.5 st gul lök
  • 25 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g vitkål
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skiva kotletterna tunt, krydda med salt och peppar och stek i smör. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Skala och strimla löken, stek den långsamt i smör. Häll på vatten, soja och socker. Krydda med salt och peppar. Lägg på köttet och laga klart i ugnen ca 20 min.
  5. Strimla vitkålen fint, blanda med rucola.
  6. Servera.
Tips från oss
Vispa samman en örtig vinägrett genom att blanda samman 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm timjan och 2 krm oregano. Smaka av med några droppar honung, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem