
Ugnspannkaka med äppelkompott & keso
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 280 g bacon
- 6 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 6 st ägg
- 1 tsk salt
- 3 st äpple
- 1 msk strösocker
- 1 dl vatten
- 0.5 st citron, skal
- 250 g keso
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla och stek bacon i en stekpanna. Fördela allt i en långpanna.
- Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl till pannkakan till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen och salt. Häll smeten över bacon i långpannan grädda i ca 20-25 minuter.
- Gör äppelkompotten. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull och koka dem mjuka med socker, vatten och citron i ca 5 min.
- Servera pannkakan med äppelkompotten och keso.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Byt gärna ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna