Ugnspannkaka med äppelkompott & keso
recipe
City Gross
35 min

Ugnspannkaka med äppelkompott & keso

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
126,60 kr

Ingredienser

  • 280 g bacon
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 st äpple
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st citron, skal
  • 250 g keso

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla och stek bacon i en stekpanna. Fördela allt i en långpanna.
  3. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl till pannkakan till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen och salt. Häll smeten över bacon i långpannan grädda i ca 20-25 minuter.
  4. Gör äppelkompotten. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull och koka dem mjuka med socker, vatten och citron i ca 5 min.
  5. Servera pannkakan med äppelkompotten och keso.
Tips från oss
Byt gärna ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.

Varnings ikonAnslutningsproblem