Ugnsrostade rotsaker med fläskytterfiléUgnsrostade rotsaker med fläskytterfiléUgnsrostade rotsaker med fläskytterfiléCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterpalsternackarapsoljafläskytterfilésmörsaltsvartpepparrödlökpaprikakörsbärstomatergurkarucolacrème fraiche, smaksattInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Ringla över olja och laga i ugn ca 10 min. Sen ska du lägga in resten.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runtom i smör, tills det fått fin färg. Skala och klyfta löken, dela paprikan i bitar. Lägg in i ugnen på rotsakerna tillsammans med köttet och tomaterna. Laga i ugn ca 20 min till.
  4. Servera med tärnad gurka, rucola och sås.
Ugnsrostade rotsaker med fläskytterfilé
recipe
City Gross
35 min

Ugnsrostade rotsaker med fläskytterfilé

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 200 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • rapsolja
  • 600 g fläskytterfilé
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 35 g rucola
  • 2 dl crème fraiche, smaksatt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Ringla över olja och laga i ugn ca 10 min. Sen ska du lägga in resten.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runtom i smör, tills det fått fin färg. Skala och klyfta löken, dela paprikan i bitar. Lägg in i ugnen på rotsakerna tillsammans med köttet och tomaterna. Laga i ugn ca 20 min till.
  4. Servera med tärnad gurka, rucola och sås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Köttet ska ha en temperatur runt 62-65 grader i innertemperatur.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem