Yakiniku med skinka och snabb morotskimchi
recipe
City Gross
35 min

Yakiniku med skinka och snabb morotskimchi

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
168,20 kr

Ingredienser

  • 1 dl soja
  • 1 msk socker
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g morötter
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 250 g nudlar
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 500 g skinka
  • 1 st purjolök
  • 3 krm salt
  • 1 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Blanda soja, socker, skalad och riven vitlök, fint hackad chili och sesamolja. Skala och strimla morötterna fint, gärna med en potatisskalare. Rör ner i sojablandningen. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, häll över i en skål.
  4. Strimla köttet fint. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Hetta upp en stekpanna, stek kött och purjolök tillsammans med salt och peppar i omgångar. Lägg tillbaka i pannan och strö över rostade sesamfrön.
  5. Servera.
Tips från oss
Du kan röra ihop morotskimchin med den färdiga yakinikun, då blandas alla de fina smakerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem