Yakiniku med skinka och snabb morotskimchi
recipe
City Gross
35 min

Yakiniku med skinka och snabb morotskimchi

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

134,60 kr

Ingredienser

  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 msk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl soja
  • 0.5 st röd chili
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 200 g morötter
  • 250 g nudlar
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 500 g skinka
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olja till stekning
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Blanda soja, socker, skalad och riven vitlök, fint hackad chili och sesamolja. Skala och strimla morötterna fint, gärna med en potatisskalare. Rör ner i sojablandningen. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, häll över i en skål.
  4. Strimla köttet fint. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Hetta upp en stekpanna, stek kött och purjolök tillsammans med salt och peppar i omgångar. Lägg tillbaka i pannan och strö över rostade sesamfrön.
  5. Servera.
Tips från oss
Du kan röra ihop morotskimchin med den färdiga yakinikun, då blandas alla de fina smakerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem