Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Ytterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlöksstingYtterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlöksstingYtterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlöksstingCook Time: Yield: 4Ingredients:rödbetorsmörströbrödflingsaltfläskytterfiléflingsaltgrovmalen svartpepparvitlöksklyftajapansk sojarödvinsvinägerrosmarinsmör till stekningolja till stekningvitkålyoghurtsaltgrovmalen svartpepparvitlöksklyftaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem på en plåt.
  2. Rör ihop smör och ströbröd. Klicka på rödbetorna och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Rör ihop skalad och pressad vitlök, soja, vinäger och rosmarin i en liten skål. Stek köttet runtom i smör eller olja tills det fått fin färg. Dra av från plattan, häll på sojasåsen, vinkla stekpannan och ös köttet i ett par minuter. Lägg köttet på plåten med rödbetor, häll över sojaspadet och låt det steka klart i ca 20 min.
  4. Strimla kålen fint, rör samman den med yoghurt, salt, peppar, skalad och pressad vitlök.
  5. Servera.
Ytterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlökssting
recipe
45 min

Ytterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlökssting

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 30 g smör
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 3 krm rosmarin
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 200 g vitkål
  • 2 dl yoghurt
  • 1.5 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem på en plåt.
  2. Rör ihop smör och ströbröd. Klicka på rödbetorna och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Rör ihop skalad och pressad vitlök, soja, vinäger och rosmarin i en liten skål. Stek köttet runtom i smör eller olja tills det fått fin färg. Dra av från plattan, häll på sojasåsen, vinkla stekpannan och ös köttet i ett par minuter. Lägg köttet på plåten med rödbetor, häll över sojaspadet och låt det steka klart i ca 20 min.
  4. Strimla kålen fint, rör samman den med yoghurt, salt, peppar, skalad och pressad vitlök.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Grilla gärna köttet ut på grillen, pensla då med sojablandningen medan du grillar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem