Ytterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlökssting
recipe
City Gross
45 min

Ytterfilé, hasselbacksrödbetor och krämig kålsallad med vitlökssting

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
249,00 kr

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 30 g smör
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlösklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 3 krm rosmarin
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 200 g vitkål
  • 2 dl yoghurt
  • 1.5 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlösklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem på en plåt.
  2. Rör ihop smör och ströbröd. Klicka på rödbetorna och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Rör ihop skalad och pressad vitlök, soja, vinäger och rosmarin i en liten skål. Stek köttet runtom i smör eller olja tills det fått fin färg. Dra av från plattan, häll på sojasåsen, vinkla stekpannan och ös köttet i ett par minuter. Lägg köttet på plåten med rödbetor, häll över sojaspadet och låt det steka klart i ca 20 min.
  4. Strimla kålen fint, rör samman den med yoghurt, salt, peppar, skalad och pressad vitlök.
  5. Servera.
Tips från oss
Grilla gärna köttet ut på grillen, pensla då med sojablandningen medan du grillar.

Varnings ikonAnslutningsproblem