
Bbq-karré, klyftpotatis och krämig coleslaw
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 st gul lök
- bakplåtspapper
- raps/matolja
- salt
- 500 g karré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk oregano
- salt
- svartpeppar
- 400 g coleslawblandning
- 2 dl mild yoghurt
- 0.5 dl majonnäs
- 2 msk sweet chili
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Tvätta och klyfta potatisen, skala och dela löken, lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Skiva och strimla karrén fint. Rör ihop paprikapulver, socker, spiskummin och oregano. Hetta upp en stekpanna och stek köttet tills det börjar få färg. Rör då i kryddan. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop coleslawsblandning med yoghurt, majonnäs och sweet chili. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Servera grönsakerna och såsen var och en för sig om någon i familjen skulle vara skeptisk mot att få sina grönsaker ”dressade”. För en mer vuxen smak är det gott att smaksätta coleslawn med en god stark senap.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna