
Färsk skinka i äpplig rosmarinsås med spenat- och tomatsallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 600 g kotlett i bit
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1.5 msk vetemjöl
- 0.75 dl matlagningsgrädde
- 2.5 dl vatten
- 2 krm rosmarin
- 1 st äpple
- 2 krm salt
- 2 st tomater
- 70 g spenat
Gör så här
- Koka potatisen, gärna med skalet på, i lätt saltat vatten.
- Skär köttet i skivor och strimla det sen. Skala vitlöken. Stek köttet i smör och pressad vitlök, krydda med svartpeppar.
- Pudra över mjölet, rör runt. Rör i grädde, vatten och krydda med rosmarin. Sjud i ca 5 min.
- Kärna ur äpplet och lägg ner det i skinksåsen, smaka av med salt.
- Skär tomaterna i klyftor, lägg i en skål med salladen.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna