
Grillad skinka med pommes, picklad rödlök
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- bakplåtspapper
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
Picklad Rödlök
- 2 st rödlök
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl socker
- 0.5 tsk salt
- 2 msk rödvinsvinäger
Sås
- 1 klyfta vitlök
- 1.5 dl crème fraiche
- 2 krm salt
- 2 st tomat
- 1 st gurka
- 500 g skinka
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och dela potatisen i ”pommespinnar”. Skölj av och torka dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugnen i ca 30 min. Vänd ett par gånger medan potatisen är inne.
- Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud under lock i ca 5 min.
- Gör såsen. Blanda pressad vitlök, crème fraiche och salt i en skål.
- Skiva tomater och strimla gurka.
- Skiva köttet tunt, peppra och salta. Pensla med lite olja och grilla sen snabbt på hög grillvärme eller stek i stekpanna.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna