Karré med citrus & honungKarré med citrus & honungKarré med citrus & honungCook Time: Yield: 4Ingredients:bulgurrödlökmorötterrapsoljaflingsaltkarréhonungjapansk sojalimevattenmaizenasaltsvartpepparrucolajordnötterInstructions:1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
3.Skala och klyfta löken, tvätta och dela morötterna. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min. Blanda med den färdiga bulgurn.
4.Skiva och strimla karrén, stek den i en stekpanna tills den börjar få färg. Vispa samman honung, soja, pressad lime, vatten och maizena. Häll över det stekta köttet och stek tills köttet börjat bli krispigt. Smaka av med salt och peppar.
5.Servera med rucola och jordnötter.

Karré med citrus & honung
recipe
City Gross
35 min

Karré med citrus & honung

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 2 st rödlök
  • 200 g morötter
  • rapsolja
  • flingsalt
  • 500 g karré
  • 2 msk honung
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st lime
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk maizena
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola
  • 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och klyfta löken, tvätta och dela morötterna. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min. Blanda med den färdiga bulgurn.
  4. Skiva och strimla karrén, stek den i en stekpanna tills den börjar få färg. Vispa samman honung, soja, pressad lime, vatten och maizena. Häll över det stekta köttet och stek tills köttet börjat bli krispigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med rucola och jordnötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem