Kokt fläskkarré i dillsås med pressad potatisKokt fläskkarré i dillsås med pressad potatisKokt fläskkarré i dillsås med pressad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisfläskkarrépalsternackorgul löksmör till stekningolja till stekningvattensaltlagerbladmatlagningsgräddemaizenaättikasockerfärsk dillmoröttersalladsmixInstructions:

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och pressa till serveringen.
2. Skär köttet i grytbitar. Skala palsternackorna och skär dem i pengar storlek, skala och hacka löken.
3. Fräs på palsterrnacka och lök i smör och olja i en vid gryta, lägg i köttet och fyll på med vatten precis så att det täcker ca 1 liter. Salta och lägg i lagerbladen. Låt det småkoka i 15 min under lock. Ta av locket och skumma av med hjälp av en sked. Häll i grädden, fortsätt småkoka i 10 min. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens.
4. Blanda ättika och socker. Smaksätt grytan med ättika och socker blandningen. Klipp över dillen.
5. Skala och riv morötterna och blanda med salladen.
6. Servera dillköttet med pressad potatis och sallad.

Kokt fläskkarré i dillsås med pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Kokt fläskkarré i dillsås med pressad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g fläskkarré
  • 300 g palsternackor
  • 0.5 st gul lök
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 l vatten
  • salt
  • 2 st lagerblad
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • maizena
  • 1 msk ättika
  • 0.5 msk socker
  • 30 g färsk dill
  • 300 g morötter
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och pressa till serveringen.
  2. Skär köttet i grytbitar. Skala palsternackorna och skär dem i pengar storlek, skala och hacka löken.
  3. Fräs på palsterrnacka och lök i smör och olja i en vid gryta, lägg i köttet och fyll på med vatten precis så att det täcker ca 1 liter. Salta och lägg i lagerbladen. Låt det småkoka i 15 min under lock. Ta av locket och skumma av med hjälp av en sked. Häll i grädden, fortsätt småkoka i 10 min. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens.
  4. Blanda ättika och socker. Smaksätt grytan med ättika och socker blandningen. Klipp över dillen.
  5. Skala och riv morötterna och blanda med salladen.
  6. Servera dillköttet med pressad potatis och sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem