
Kotlett med svamp & krossad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 500 g kotlett
- salt
- svartpeppar
- smör
- 200 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 2 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- några kvistar dragon
- 1 st snackpaprika
- 55 g oliver
- 200 g morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och halvera potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra. Laga i ugn ca 30 min.
- Skiva kotletten tunt, krydda med salt och peppar. Stek dem i smör tills de fått fin färg, lägg över på en tallrik.
- Skiva svampen, skala och skiva löken. Stek allt i stekpannan tillsamman med lite smör. Rör i det vita matlagningsvinet och låt det koka med i ett par minuter. Häll på vatten och fond. Koka upp, lägg tillbaka kotletterna och lägg i några kvistar dragon. Sjud i ca 10 min.
- Strimla paprikan, blanda med skivade oliver och strimlade morötter.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du reda såsen? Rör ihop 1 msk vetemjöl med 2 msk smör, rör ner i såsen och låt den koka upp.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna