
Kotlettgryta med blomkålsmos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g potatis
- 100 g morötter
- 1 st blomkål
- 2 msk smör
- 1 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 500 g kotlett
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 st tomat
- 2 dl grädde
- 0.5 dl vatten
- 2 tsk dijonsenap
- 20 g färsk dragon
- 25 g persilja
- 0.5 st isbergssallad
Gör så här
- Skala och tärna potatis och morot. Dela blomkålen i bitar. Koka allt mjukt.
- Skiva köttet tunt, krydda med salt och peppar och stek det tills det fått fin färg. Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan med köttet. Rör i grädde och vatten. Sjud i ca 10 min. Smaka sen av med dijon, färsk dragon och ev med mer salt och peppar. Klipp över persilja.
- Gör moset. Häll av vattnen och låt allt ånga av i ca 3 min. Mosa/ vispa samman med smör, mjölk, salt och peppar.
- Servera med strimlad sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Genom att låta blomkålen ånga av riktigt ordentligt och att låta den svalna något så riskerar du att inte få vattning blomkålsmos. Vill du vara helt säker på att moset inte blir vattnigt kan du även lägga blomkålen i en ren handduk, dra ihop den till en kappsäck, vrid den och pressa sen ur resterande vätska.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna