
Marinerad fläskytterfilé med rissallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g fläskytterfilé
- salt
- svartpeppar
- smör till stekning
Marinad
- 1 dl japansk soja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 krm timjan
- 80 g syltlök
- 4 dl ris
Sallad
- 200 g morötter
- 0.5 st purjolök, det gröna
Gör så här
- Skiva, salta och peppra och stek köttet i smör. Lägg i en form. Rör samman soja, vinäger, honung, skalad och pressad vitlök, timjan och hackad syltlök. Häll marinaden på köttet och låt ligga tills det är dags att äta.
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och strimla morötterna fint, blanda med fint skuren purjolök.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du ha varmt kött? Sätt ugnen på 175 grader och håll köttet varmt i marinaden.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna