Pluma på grillat flatbread & chunky chimichurriPluma på grillat flatbread & chunky chimichurriPluma på grillat flatbread & chunky chimichurriCook Time: Yield: 4Ingredients:färsk jästvatten, 37 graderhonungoljasaltvetemjölplumasaltpepparröda paprikorpimientos de padronsmå tomater på kviströdlökarhel vitlöksaltpepparolivoljaInstructions:
  1. Pluma finns tyvärr inte tillgänglig på E-handeln, du hittar pluma i din lokala butik.
  2. Rör samman jäst, ljummet vatten, honung, olja och salt. Arbeta i mjölet och låt sen jäsa ca 1 timme.
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller tryck ut till avlånga plattor. Grilla dem på indirekt värme några minuter per sida.
  4. Gör i ordning grillen för både direkt och indirekt grillning. Krydda pluman med salt och peppar. Börja med att grilla över direkt glöd för att få till en fin grillyta. Grilla sedan klart på indirekt till 65-67 grader innertemperatur och låt sedan vila i ca 10 min. Skär upp i tunna skivor.
  5. Grilla alla grönsaker. Hacka dem grovt och smaksätt med salt, peppar och olivolja.
  6. Servera.
Pluma på grillat flatbread & chunky chimichurri
recipe
City Gross
120 min

Pluma på grillat flatbread & chunky chimichurri

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Flatbread

  • 25 g färsk jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 700 g pluma
  • salt
  • peppar
  • 3 st röda paprikor
  • 200 g pimientos de padron
  • 250 g små tomater på kvist
  • 2 st rödlökar
  • 1 st hel vitlök
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Pluma finns tyvärr inte tillgänglig på E-handeln, du hittar pluma i din lokala butik.
  2. Rör samman jäst, ljummet vatten, honung, olja och salt. Arbeta i mjölet och låt sen jäsa ca 1 timme.
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller tryck ut till avlånga plattor. Grilla dem på indirekt värme några minuter per sida.
  4. Gör i ordning grillen för både direkt och indirekt grillning. Krydda pluman med salt och peppar. Börja med att grilla över direkt glöd för att få till en fin grillyta. Grilla sedan klart på indirekt till 65-67 grader innertemperatur och låt sedan vila i ca 10 min. Skär upp i tunna skivor.
  5. Grilla alla grönsaker. Hacka dem grovt och smaksätt med salt, peppar och olivolja.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem