Rödvinskokta RevbensspjällRödvinskokta RevbensspjällRödvinskokta RevbensspjällCook Time: Yield: 4Ingredients:tjocka revbensspjällrödvinKikomansojalagerbladsaltmörk sirapsojabalsamico vinägercolemans senapspulvermald ingefäraInstructions:
  1. Dela spjället i mindre bitar. Lägg i en större gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt rödvin, soja, kryddor och salt. Sätt på lock och låt spjället koka försiktigt i ca 30-45 minuter. Det får inte koka sönder d v s benen ska inte lossna från köttet. Under tiden blandar du ihop glazen.
  2. Lyft upp revbenen med en tång och lägg i en plastpåse. Häll över glazen och tryck ut all luft. Förslut och ställ påsen kallt. Låt dem ligga här i minst 2 dagar.
  3. Sätt ugnen på 220°. Packa upp revbenen, spara glazen. De har nu fått en mörkare färg. Lägg den på en plåt, med den feta sidan upp. Staga dem med folie om det är krångligt.
  4. Sätt in spjällen högst upp i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem, pensla 2-3 gånger med glazen under tiden. Pensla ytterligare en gång innan serveringen.
Rödvinskokta Revbensspjäll
recipe
City Gross
90 min

Rödvinskokta Revbensspjäll

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl Kikomansoja
  • 2 st lagerblad
  • 6 msk salt

Glaze Till Pensling

  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk soja
  • 2 msk balsamico vinäger
  • 1 msk colemans senapspulver
  • 1 msk mald ingefära

Gör så här

  1. Dela spjället i mindre bitar. Lägg i en större gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt rödvin, soja, kryddor och salt. Sätt på lock och låt spjället koka försiktigt i ca 30-45 minuter. Det får inte koka sönder d v s benen ska inte lossna från köttet. Under tiden blandar du ihop glazen.
  2. Lyft upp revbenen med en tång och lägg i en plastpåse. Häll över glazen och tryck ut all luft. Förslut och ställ påsen kallt. Låt dem ligga här i minst 2 dagar.
  3. Sätt ugnen på 220°. Packa upp revbenen, spara glazen. De har nu fått en mörkare färg. Lägg den på en plåt, med den feta sidan upp. Staga dem med folie om det är krångligt.
  4. Sätt in spjällen högst upp i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem, pensla 2-3 gånger med glazen under tiden. Pensla ytterligare en gång innan serveringen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem