Spareribs med bakad potatis, bbq-sås och coleslawSpareribs med bakad potatis, bbq-sås och coleslawSpareribs med bakad potatis, bbq-sås och coleslawCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisspareribsmoröttergul löklagerbladvitpeppar, helkryddpeppar, helsaltgul lökmoröttervitlöksklyftorsambal oeleksmörtomatpurépasserad tomatvitvinsvinägerströsockersaltsvartpepparrödkålyoghurtmajonnässweet chiliflingsaltInstructions:1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av potatisen och nagga den med en gaffel. Lägg
på ett galler ca 40-45 min tills den är klar.
2. Skär revbenen i 3 bitar lägg, i en stor gryta. Skala och skiva moroten och löken.
Lägg i grytan med köttet tillsammans med lagerblad, vitpepparkorn, kryddpeppar
och salt. Häll på vatten så att det precis täcker och koka under lock i ca 25-30 min.
Skumma gärna köttet medan det kokar.
3. Skala och hacka lök och morot. Fräs allt i en gryta med skalad och pressad vitlök,
sambal oelek och smör i ett par minuter. Rör i tomatpuré och stek i ett par minuter
till. Rör i passerad tomat, vinäger, socker, salt och peppar. Sjud i ca 15- 20 min.
Mixa den slät.
4. Medan revben och sås kokar på spisen gör du coleslaw. Strimla kålen fint. Lägg i
en skål och rör i yoghurt, majonnäs, sweet chili och salt.
5. När revbenen kokat klart, häll av spadet och ställ revbensgrytan en vask fylld med kallt vatten, låt svalna av en liten stund. Pensla på ca 1 dl av bbq-såsen, grilla ca 5 min per sida och pensla undertiden med 0,5 dl av bbq såsen. Resten ska serveras till.
6. Skär revbenen i bitar och servera.

Spareribs med bakad potatis, bbq-sås och coleslaw
recipe
City Gross
45 min

Spareribs med bakad potatis, bbq-sås och coleslaw

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1.2 kg spareribs
  • 100 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 5 st vitpeppar, hel
  • 3 st kryddpeppar, hel
  • 1 msk salt

Sås/Glaze

  • 1 st gul lök
  • 100 g morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g passerad tomat
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Coleslaw

  • 200 g rödkål
  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk sweet chili
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av potatisen och nagga den med en gaffel. Lägg på ett galler ca 40-45 min tills den är klar.
  2. Skär revbenen i 3 bitar lägg, i en stor gryta. Skala och skiva moroten och löken. Lägg i grytan med köttet tillsammans med lagerblad, vitpepparkorn, kryddpeppar och salt. Häll på vatten så att det precis täcker och koka under lock i ca 25-30 min. Skumma gärna köttet medan det kokar.
  3. Skala och hacka lök och morot. Fräs allt i en gryta med skalad och pressad vitlök, sambal oelek och smör i ett par minuter. Rör i tomatpuré och stek i ett par minuter till. Rör i passerad tomat, vinäger, socker, salt och peppar. Sjud i ca 15- 20 min. Mixa den slät.
  4. Medan revben och sås kokar på spisen gör du coleslaw. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i yoghurt, majonnäs, sweet chili och salt.
  5. När revbenen kokat klart, häll av spadet och ställ revbensgrytan en vask fylld med kallt vatten, låt svalna av en liten stund. Pensla på ca 1 dl av bbq-såsen, grilla ca 5 min per sida och pensla undertiden med 0,5 dl av bbq såsen. Resten ska serveras till.
  6. Skär revbenen i bitar och servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Du skulle kunna förkoka spareribsen dagen innan du ska grilla dem. De kan då ligga och marinera i bbq-såsen över natten istället för extra mycket smak. En klick smör till den bakade potatisen är gott.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem